Image

Vad kostar en hemsida?

Vad kostar en hemsida egentligen? Sanningen är att kostnaden för att bygga en hemsida helt beror på din personliga budget och dina mål. När man utvärderar priset på en hemsida tar man hänsyn till en rad olika faktorer. För att enkelt sammanfatta så är det helt beroende på till vilken grad som hemsidan ska anpassas och skräddarsys samt hemsidans omfattning och vilken grafisk profil som önskas.

Vad kostar en hemsida? Faktorer som påverkar

Det finns flera faktorer som avgör vad en hemsida kostar. En av delarna är själva utvecklingskostnaden, men sedan tillkommer även löpande kostnader för skötseln av hemsidan. Detta innefattar exempelvis kostnad för hemsidans domännamn, hosting av hemsidan och säkerhetslösningar. För att enkelt bryta ner kostnaderna så kan man dela upp dem i tre grupper där följande ingår:

  • Hemsidans design, användarupplevelse och funktionalitet – hemsidans omfattning, design och funktionalitet avgör hur mycket hemsidans utveckling kommer att kosta. Detta kan omfatta integration mot olika system, flera språkval, e-handelslösningar och animationer, med mera.
  • Driftkostnader för hemsidan – när du köper en hemsida så förekommer även löpande kostnader som till exempel hosting, vilket i de flesta fall kostar mellan 79 – 149 kr/månad. Det kan förstås kosta mycket mer beroende på val av leverantör och prestanda. Domännamnet går på ungefär 130 kr/namn och år.
  • Kontinuerlig support & utveckling – efter att hemsidan är skapad så kan det uppkomma kostnader för support och fortsatt utveckling. Vissa webbyråer erbjuder serviceavtal för sina kunder gällande utveckling, uppdatering, virusborttagning, säkerhet och andra ändringar som kan förekomma.
vad kostar en hemsida

Vilka verktyg behöver du för att bygga en hemsida?

Du behöver inte nödvändigtvis anställa en professionell utvecklare för att bygga en hemsida. Även om du inte är teknisk kunnig kan du bygga många typer av hemsidor på en budget tack vare de olika verktyg som finns tillgängliga på webben. Om du inte har en aning om vilka verktyg du behöver för att bygga en hemsida, finns risken att du kommer att överskatta din budget för saker som du egentligen inte kommer ha någon användning av. Oavsett vilken typ av hemsida du vill skapa, är det viktigt att veta vilka verktyg du behöver för att ta fram just den hemsida du önskar.

Domännamn för din hemsida

Ditt domännamn är din webbplats adress på internet. Det är vad dina kunder skriver in i sina webbläsare för att komma åt din hemsida. När du registrerar ett domännamn får du rätt att använda det namnet på din webbplats under ett år. Sedan måste du förnya din domän från samma domännamnsregistrator så länge du vill behålla namnet på din hemsida. Och om du någonsin tappar intresset för ett domännamn kan du låta det löpa ut så att någon annan kan köpa det.

Webbplatsbyggare

Om du är nybörjare inom webbdesign & webbutveckling kommer du troligtvis behöva använda en webbplatsbyggare för att skapa en hemsida. En webbplatsbyggare gör det enkelt och smidigt att skapa en snygg och användarvänlig hemsida. Dessutom går det enkelt att lägga till viktiga funktioner såsom SEO-taggar och plugins utan krångel, åtminstone med WordPress.

Vi på Webbyrån Konsulterna brukar rekommendera just WordPress som webbplatsbyggare. Anledningen till detta är att WordPress är plattformen som står för nästan 30% av alla webbplatser i världen. Plattformen ger dig oändliga möjligheter att skapa och förbättra din hemsida precis som du vill.

Det ger dig även fullständig kontroll över din hemsida. Om du är osäker ifall WordPress är rätt val för dig, kika gärna in vår artikel om varför du ska bygga din hemsida i WordPress.

Webhosting

Webbhotell är där du lagrar innehållet och filerna på din hemsida. När en besökare försöker komma åt din hemsida genom att skriva in din webbadress, kommer de att riktas till webbplatsfilerna som är lagrade på ditt webbhotells server. Ofta avser termen webhosting det företag som hyr ut sina servrar för att vara värd för din hemsida och tillhandahåller internetuppkoppling för att se till att din hemsida är tillgänglig online dygnet runt. 

Om du specifikt vill bygga en WordPress-hemsida rekommenderar vi att du väljer en WordPress-hosting. WordPress-värden förinstalleras med WordPress på ditt värdkonto. Detta erbjuder stor bekvämlighet så att du inte behöver installera WordPress manuellt på ditt webbhotell-konto.

Så vad kostar en hemsida egentligen och vem vänder jag mig till?

Letar du efter ett kostnadseffektivt alternativ med hög kvalitet för din idealiska hemsida? Vi på Webbyrån Konsulterna är specialiserade på webbdesign, webbutveckling och WordPress. Hör av dig till oss för att diskutera pris gällande just din hemsida!

Vi vill hjälpa Er!

Vi har lyckats uppnå en hög kundnöjdhet eftersom vår ambitionsnivå oftast stämmer överens med kundernas. Kontakta oss idag!

Redo att sätta igång och planera ditt nya webbprojekt?

Vi kommer aldrig att dela din e-post med någon annan.
deco-blob-13 decoration
arrow-up icon