Image

Därför ska du bygga din hemsida i wordpress

Därför ska du bygga din hemsida i wordpress 

Befinner du dig i startgroparna av att bygga din nya hemsida och funderar på WordPress? Kanske undrar du då om WordPress kan vara rätt plattform för detta? Då har du kommit till helt rätt sida. En av de vanligaste missuppfattningarna om WordPress är att det bara är en bloggplattform. Detta kunde inte vara längre från sanningen. WordPress kan användas för många olika ändamål och syften; från enkla webbplatser till större e-handelssajter, och allt däremellan.

Vad är WordPress?

WordPress startade som ett bloggverktyg men har genom åren utvecklats till en kraftfull webbplatsbyggare och ett otroligt mångsidigt innehållshanteringssystem (CMS). Ett CMS förenklar inte bara innehållet, utan också arbete kring webbdesign & webbutveckling.

Det bästa med WordPress enligt oss på Webbyrån Konsulterna, är att det är enkelt att använda. Men också tillräckligt flexibelt för att skapa många olika typer av webbplatser för olika behov. Men vilket är det främsta skälet till att WordPress har vuxit så mycket i popularitet? Enligt en ny undersökning driver WordPress över 30% av alla webbplatser på internet.

Tack vare sina starka funktioner använder många av de största företagen WordPress för att driva sina hemsidor. Några exempel är Time Magazine, Facebook, The New Yorker, Sony, Disney, The New York Times och många fler.

bygga wordpress hemsida

Varför du ska använda WordPress för att skapa din hemsida

Först och främst så är WordPress är en gratis programvara. Det betyder att du är fri att ladda ner, installera, använda och ändra den för att passa just dina behov. Du kan använda WordPress för att skapa alla typer av hemsidor. Och den är lätt att anpassa med teman och plugins. En stor del av dem som använder sig av WordPress är varken webbdesigners eller programmerare. Faktum är att de flesta människor börjar använda WordPress utan några som helst förkunskaper om att designa hemsidor.

Därför är WordPress den perfekta lösningen för icke-teknik kunniga människor. Bland annat eftersom det finns tusentals gratis teman som du kan välja mellan. Däremot vågar vi lova att slutresultatet i de allra flesta fall blir bättre om man anlitar en erfaren och skicklig webbyrå i Stockholm, webbutvecklare eller digital byrå som man känner stort förtroende för. Väljer du att göra det är chansen också större att din webbsida rankar högre i Googles sökresultat. Vill du lära dig mer om just sökmotoroptimering är du välkommen att kika in vår artikel om SEO-tips för WordPress.

WordPress teman för alla typer av sajter

Det finns ett perfekt WordPress-tema för nästan alla typer av hemsidor. Oavsett om du vill starta en blogg, en webbplats eller en webbutik. WordPress-teman är enkla att anpassa eftersom många av dem har en egen alternativpanel där du lätt kan ändra färger, ladda upp logotyp, ändra bakgrunden, och verkligen anpassa din hemsida efter dina behov utan att skriva en enda rad kod. På så sätt kan du skapa en bra användarupplevelse för din hemsida.

Du kan också anpassa vissa funktioner på din WordPress-hemsida med hjälp av plugins (Vilket WordPress kallar för Tillägg på svenska). WordPress-plugins är ungefär som appar fast för din webbplats. Dessa kan du använda för att lägga till avancerade funktioner såsom analys av webbtrafik, kontaktformulär, medlemsområde och mycket mer.

wordpress hemsida

WordPress i sin grund är även skriven med hjälp av standardkod av hög kvalitet samt producerar semantisk markering. I enklare termer gör detta att Google och andra sökmotorer älskar WordPress. Därför tenderar WordPress-webbplatser att ranka högre än andra hemsidor i sökmotorerna. Tack vare grund-designen och strukturen är WordPress mycket SEO-vänligt, men du kan också använda WordPress SEO-plugins för att ytterligare optimera din webbplats. SEO i WordPress är också enklare än många andra plattformar att sätta sig in i.

Ytterligare fördelar med att använda WordPress 

WordPress är otroligt lätt att hantera – WordPress levereras nämligen med ett inbyggt system för hantering av uppdateringar. Detta gör att du enkelt kan uppdatera dina plugins och teman från din WordPress admin-instrumentpanel. WordPress meddelar dig också när det finns en ny version av WordPress tillgänglig. På så sätt kan du enkelt uppdatera din hemsida genom att helt enkelt klicka på en knapp. För att skydda dina data från olyckor eller hacking kan du smidigt använda en WordPress-säkerhetskopia-plugin för att automatiskt skapa säkerhetskopior och lagra dem säkert på en avlägsen plats. Du kan också hantera din WordPress-webbplats när du är på språng med hjälp av WordPress-mobilappar.

Sist men inte minst, så är WordPress är inte bara begränsat till att skriva text. Det levereras med en inbyggd mediaöverföring för att hantera bilder, ljud och videofiler. WordPress stödjer oEmbed-aktiverade webbplatser vilket innebär att du kan bädda in YouTube-videor, Instagram-foton, tweets och Soundcloud-ljud genom att klistra in webbadressen i WordPress-postredigeraren. 

Tveksam till om du ska bygga din hemsida i WordPress?

Oavsett om du är helt övertygad om att wordpress är rätt plattform för just din hemsida eller inte, så finns vi på Webbyråkonsulterna här för dig. Om du vill prata mer WordPress eller behöver tips och råd kring din hemsida, så är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

Vi vill hjälpa Er!

Vi har lyckats uppnå en hög kundnöjdhet eftersom vår ambitionsnivå oftast stämmer överens med kundernas. Kontakta oss idag!

Redo att sätta igång och planera ditt nya webbprojekt?

Vi kommer aldrig att dela din e-post med någon annan.
deco-blob-13 decoration
arrow-up icon