´

Webbdesign

När ett uppdrag inkommer till oss tar en webbdesigner fram en första skiss utifrån den specifikationen vi tagit fram tillsammans med kunden. För oss är det viktigt att designen skall återspegla det kunden vill ha. En bra specifikationen är nyckeln till en bra design där både designern och kunden blir nöjd med slutresultatet. Därför lägger vi stor vikt vid själva specifikationen.

 

Efter att skissen tagits fram skickas denna till kunden och vår designer går igenom tanken bakom upplägg och design. Efter det görs eventuella ändringar och en färdig prototyp tas fram. Det är viktigt att större ändringar av sidans design görs i detta steg då det är svårare att ändra saker när sidan är uppkodad och färdig.

 

Vi tänker steget längre

På konsulterna tänker vi steget längre än att bara anpassa färdiga mallar. Ofta jobbar designer och utvecklare tillsammans redan i prototypfasen för att diskutera hur saker som animationer och effekter kan läggas in i designen. Vi tänker alltid steget längre än att bara lägga in ett färdigt bildspel. Vi vill att allting på sidan skall fylla en funktion. När det kommer till webbdesign så är Webbyrån Konsulterna ledande i Stockholm.

 

Enkelt och Stilrent

För oss är det viktigt att bygga sidor som är enkla och lättnavigerade. Man skall på ett enkelt och smidigt sätt hitta det man söker samtidigt som sidan skall kännas modern och stilren. De projekt som blir bäst är ofta de där kreativiteten får släppas lös och vi får tänka i nya banor. Vårt mål är att varje sida skall bli något vi vill visa upp som en referens.

 

Konsulterna vill ligga i utvecklingens framkant

jquery-logoWebben förändras hela tiden och det är därför viktigt att hänga med bland de senaste trenderna och bygga sidor för framtiden. Vårt mål är att alltid ligga i framkant. Därför använder vi mycket CSS3 och jQuery när vi utformar våra sidor. Fördelen med att använda CSS3 för till exempel övergångar och menyer är att det inte tynger ner sidorna. Vi använder mycket jQuery för att skapa levande effekter. Här på vår sida kan du se det i animationerna på startsidan.

 

CSS3

css3-logoCSS3 är något som växer mer och mer i och med att stödet för det ökar i samtliga webbläsare. Idag finns stöd i samtliga moderna webbläsare. För oss är det viktigt att sidan fortfarande ser bra ut för de som använder äldre versioner av webbläsare men att de som hänger med och använder det senaste får en upplevelse över det vanliga. Det är även en princip som gör att sidorna laddas snabbt och effektivt då det inte behövs tunga javascript som riskerar att göra sidorna långsamma.

 

 

 

HTML 5html5-logo

Något vi experimenterar med är HTML5. I dagsläget är ännu inte stödet hos de större webbläsarna så bra att vi kan utnyttja det så mycket som vi vill men i takt med att stödet blir bättre kommer vi givetvis att se till att konsulterna ligger i framkant även inom det området. Vi tycker helt enkelt om nya tekniker och utveckling.

 

Att bygga för den sociala webben

social-logoSociala medier blir allt viktigare för att driva trafik till en sida. Att som företag stå utan någon form av strategi för sociala medier är väldigt dumt och man riskerar att tappa många potentiella besökare. Förutom att kunna dela länkar är det även viktigt att som företag ha en facebooksida. Vi hjälper er att lägga upp en sådan med presentation av företaget och företagets logga när vi bygger en sida för att öka spridningen av ert företag. Söker man på ert företagsnamn på facebook skall ni förstås komma upp och man kan driva mer trafik till sin sida.

 

Förutom detta utnyttjar idag många sidor Facebook för att göra saker som att kommentera inlägg på en sida och att presentera vad som händer på sidans facebookprofil. Förutom facebook har vi använt och integrerat tjänster som Google Maps, Vimeo, Youtube och Twitter.

Dela med er av konsulterna.nu